Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verfrollers en kwasten. Welke moet je nou gebruiken en welke kwast of verfroller is de beste keuze? Ben je van plan om een muur te verven met een kwast of roller? Combineer ze dan! Gebruik de roller voor de grote oppervlakken en de kwast voor moeilijk bereikbare plekken en hoeken. In dit artikel gaan we je alles vertellen over verfrollers en verfkwasten. Ontdek het nu!
Verschillende soorten verfrollers
Er zijn verschillende soorten verfrollers op de markt. Populaire soorten verfrollers zijn:
Viltroller | Muurverfroller korte vacht | Muurverfroller lange vacht | Schuimroller/structuurverfroller | Microvezelroller |
Welke verfroller is het beste voor muurverf?
Het hangt van je gewenste resultaat af, welke verfroller het beste is voor muurverf. Als je kiest voor een glad en strak resultaat, dan raden we een vachtroller aan, met een zogenaamde korte pool zoals de Anza Antex.
Wil je juist een rolstructuur zien op de muur? Dan zijn andere vachtrollers een betere keuze. Kies dan bijvoorbeeld voor een vachtroller met een hoge pool zoals de Anza Micmex. Deze verfroller neemt meer verf op, zodat de dieper liggende delen van de muur sneller gedekt worden. Deze verfroller is ook ideaal voor ruwe ondergronden. Als je een vachtroller hebt met een korte pool, kan er dus minder verf aangebracht worden dan een vachtroller met een hoge pool.
Gladde muren
Op een gladde muur kun je verschillende verfrollers gebruiken, het hangt er geheel van af wat je voor resultaat wilt bereiken. Als je graag een strak en glad resultaat wilt bereiken, dan raden we je een vachtroller aan met een korte pool.
Muren met structuur
Voor muren met structuur kun je het beste gebruik maken van een grove muurverfroller. Deze rollers hebben een langere en dikkere pool, wat betekent dat de vezels langer zijn en meer verf kunnen opnemen. Dit is essentieel voor het effectief bedekken van de ongelijke oppervlakken van gestructureerde muren. De grove vezels helpen om de verf goed in de dieptes en texturen van de muur aan te brengen, wat zorgt voor een gelijkmatige dekking. Bovendien voorkomt het gebruik van een grove roller dat je veelvuldig moet overgaan om alle hoeken en gaten te dekken, wat tijd bespaart en een mooier eindresultaat geeft.
Roller voor grondverf/primer
We raden voor de grondverf of primer een verfroller aan, die voor een gelijkmatige verdeling zorgt. Daarvoor zijn de schuimrollers perfect! Zoals de Anza schuimroller. Deze zorgen voor een gelijkmatige verdeling en zijn ideaal voor het schilderen op grote oppervlakken. Deze verfrollers hebben vaak twee rechte zijden. Dit maakt ze perfect voor het aanbrengen van grondverf of primer!
Roller voor voorstrijk?
Voor voorstrijkmiddelen, die vaak dunner zijn dan verf, is een roller met korte haren of schuim ideaal. Deze rollers zorgen voor een gelijkmatige laag en voorkomen verspilling van het product.
De beste verfroller voor het plafond
Voor het verven van je plafond, kun je het beste een kortharige verfroller gebruiken. Dit is het meest geschikt voor een glad plafond met muurverf of latex. Heb je een plafond met structuur? Ga dan juist voor een langharige vachtroller zoals de Anza Rimax muurverfrol. Deze zorgt er namelijk voor dat de gehele structuur gepakt wordt, waardoor je de minste inspanning hebt, maar wel het beste resultaat.
Roller voor terpentine verf?
Gebruik voor terpentine verf een vachtroller met een korte pool, zoals een mohairroller. Deze verfroller is perfect voor het aanbrengen van olie-of terpetine gedragen verf, vanwege de hoge opname en afgiftecapaciteit. Om het mooiste en gelijkmatige resultaat te krijgen, zorg er altijd voor om de juiste verf roller te gebruiken.
Roller voor watergedragen verf?
Een roller met synthetische of microvezel vacht is het beste voor acrylverf of latexverf. Deze verfrollers zijn ontwikkeld om watergedragen verf goed op te nemen en gelijkmatig te verdelen op de oppervlakken, zoals muren en plafonds.
Kies altijd een verfroller met de juiste poolhoogte, dit hangt af van de textuur van het oppervlak dat je gaat schilderen. Gebruik bijvoorbeeld een korte pool voor de gladde oppervlakken en voor de ruwe oppervlakken een lange pool. Voordat je aan de slag gaat met de verfroller, is het belangrijk dat de roller schoon en pluisvrij is, om daarmee het beste eindresultaat te garanderen!
Roller voor lakverf?
Je kunt lakverf het beste aflakken met een viltroller. Je past lak veelal toe op een houten ondergrond.
Verfroller voor hout?
Voor hout is een viltroller ideaal, zowel voor binnen als voor buiten. Dit komt doordat de zachte structuur van de viltroller helpt om een gelijkmatige verdeling van de verf of lak te krijgen, zonder dat het oppervlak wordt beschadigd.
Voor binnen gebruik kan een viltroller ideaal zijn bij het verven van houten meubels, vloeren of lambrisering, omdat het zorgt voor een gladde en egale afwerking zonder strepen of oneffenheden.
Voor buiten is een viltroller handig voor houten schuttingen, tuinhuisjes of gevelbekleding, omdat het materiaal het mogelijk maakt om de verf of lak goed in de nerven van het hout te laten trekken, dat zorgt voor een duurzame bescherming tegen weersinvloeden.
Kortom, een viltroller biedt een veelzijdige oplossing voor het bewerken van houten oppervlakken, waarbij het zachte materiaal zorgt voor een professionele en nette afwerking.
Welke roller voor deuren?
Het hangt ervan af wat de ondergrond van de deuren is. Gaat het om gladde deuren? Dan kun je het beste een lakviltroller gebruiken. Het voordeel is dat deze roller veel verf kan opnemen en vasthouden tussen de korte vacht. De korte vacht zorgt voor een gelijkmatige verdeling, zonder de vorming van luchtbellen.
Verschillende soorten kwasten
Er zijn over het algemeen drie soorten kwasten:
- Geschikt voor terpentinebasis verf
- Geschikt voor watergedragen verf
- Geschikt voor terpentinebasis verf en watergedragen verf.
Voor verf met een terpentinebasis, ook wel alkydverf, heb je verfkwasten nodig van synthetische haren, zoals de Anza titanium ronde kwast.
Welke kwast voor kozijnen?
Voor het schilderen van kozijnen is een ronde of platte kwast met synthetische haren het meest geschikt, omdat deze haren gladde verfstreken opleveren. De maat van de kwast hangt af van de breedte van de kozijnen.
Welke maat kwast voor kozijnen?
Voor het schilderen van kozijnen, ramen en deuren wordt meestal een kwast in maat 14 of 16 aanbevolen. Deze maten verwijzen naar de breedte van de kwast in millimeters, wat neerkomt op ongeveer 35-40 mm. Deze breedte is ideaal omdat het voldoende verf oppakt om efficiënt te werken, terwijl het nog steeds mogelijk is om nauwkeurig te schilderen in de hoeken en langs randen. Bovendien zorgt een kwast van deze maat ervoor dat je snel kunt werken zonder te veel details te missen, wat belangrijk is bij het schilderen van smalle en geprofileerde oppervlakken zoals kozijnen.
Wanneer gebruik je een platte of ronde kwast?
Voor het schilderen van grotere oppervlakken is de platte kwast (ook wel brede kwast genoemd) helemaal perfect. Ideaal om vlakke deuren of bijvoorbeeld een tuinhuisje mee te schilderen. De platte kwast is ook ideaal voor het verwerken van watergedragen of synthetische lakken en beitsen.
Welke kwast voor watergedragen(acryl) verf?
Voor het schilderen met watergedragen verf, zoals acrylverf, gebruik je een synthetische verfkwast, ook wel acrylkwast genoemd. Synthetische haren, die vaak gemaakt zijn van polyester of nylon, zijn ideaal omdat ze geen water absorberen en daardoor niet opzwellen, wat een gladde en streeploze afwerking bevordert. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en behouden hun vorm beter dan natuurlijke haren. Bovendien zijn synthetische kwasten betaalbaar en breed beschikbaar, wat ze tot de beste keuze maakt voor watergedragen verven.
Welke kwast voor verf op terpentinebasis?
Voor terpentinebasis kun je het beste kwasten met (Chinees) varkenshaar gebruiken. De dierlijke haren zorgen voor een goede en gelijkmatige verdeling van de verf op het oppervlak. Gebruik in ieder geval geen kwasten met synthetische haren of kunststof haren, wanneer je aan de slag gaat met alkyd verven.
Welke kwast voor beits
Het mooi aanbrengen van beits of vernis op bijvoorbeeld deuren en kozijnen kan prima worden gedaan met een platte kwast. Voor precisiewerk is een kwast van 40cm ideaal en voor wat sneller werken, kun je een 70 mm brede platte kwast gebruiken. Je kunt de Sam beits Kwastset gebruiken.
Welke kwast voor de randen van de muur?
Gebruik hiervoor een ronde of platte kwast. Het is persoonlijk welke beter is, maar het verschil is dat je met een ronde kwast meer strakke lijnen kunt maken, dan wanneer je een bredere kwast gebruikt. Beide verfkwasten zijn te gebruiken voor het schilderen van de randen van de muur.
Verfkwasten en rollers bij de Verfzaak
De Verfzaak is de online webshop, als het gaat om jouw perfecte verfklus. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan verf rollers en kwasten. Of je nou op zoek bent naar een kwast voor beits, verf of lakverf, je ontdekt het allemaal online op onze webshop. Ons assortiment bestaat uit de beste verfkwasten en rollers, zodat je daarmee het mooiste resultaat kunt creëren. Ontdek het nu!