• Lorem ipsum

RAL 9018: Papyruswit

13 Apr 2023

Voor veel klussen in en rondom het huis is de kans groot dat je ook wit wilt gebruiken. Zodra je echter eens goed gaat kijken naar de kleurenwaaier dan is de simpele- en snelle keuze voor wit echter niet zo gemakkelijk meer. Er zijn namelijk verschillende witte varianten die op elkaar lijken maar toch ook weer veel verschillen van elkaar. Wij begrijpen het dilemma om de juiste keuze te maken voor je klus. Daarom willen we je graag op weg helpen door je wat meer te vertellen over bepaalde afzonderlijke kleuren.

Binnen het kleurenspectrum zitten ook de RAL-kleuren. In dit blogartikel leren we je meer over de populaire RAL 9018. Je komt hierbij te weten waar de afkorting RAL voor staat, wat de 9018 variant voor kleur is en je krijgt enkele tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over de verschillen tussen RAL-kleuren en kun je benoemen waar de RAL 9018 onder andere voor te gebruiken is.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem heeft al geruime tijd als kerntaak om verfkleuren van elkaar te onderscheiden. Elke kleur heeft hierbij een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000 en beginnen de groentinten bij 6000.

De wittinten, waar de RAL 9018 bij hoort, beginnen bij 9000. Andere veelgebruikte wit varianten zijn RAL 9016 en RAL 9022. Deze wittinten zijn, net als de RAL 9018, erg populair bij consumenten en worden op regelmatige basis besteld in onze webshop.

Wat is RAL 9018 voor kleur?

Zoals gezegd hoort de kleur RAL 9018 tot de categorie wittinten, maar nu weet je nog niet exact met wat voor kleur we te maken hebben. RAL 9018 is een kleur die het best omschreven kan worden als papyruswit. Als je papyruswit zou vergelijken met zuiverwit RAL 9010 dan valt gelijk op dat papyruswit iets grijzer lijkt. Hierdoor neemt het zeer sterke steriele karakter een beetje af waardoor het niet zo klinisch maar toch netjes en schoon overkomt. Papyrus wit wordt daarom veel gebruikt voor oppervlakken die iets sneller de neiging hebben om vuil te worden door bijvoorbeeld veelvuldig aanraken of door stof. Denk hierbij aan onder andere lichtknoppen en stopcontacten. Ook oppervlakken zoals raamkozijnen en deuren die snel de neiging hebben om te vergelen hebben baat bij een iets grijzere witkleur. Verkleuring valt hierbij namelijk na verloop van tijd minder op dan bij een zuiver witte verflaag. 

Deze witvariant is heel goed te combineren met alle andere kleuren in het kleurenspectrum en is daarom altijd een veilige keuze om in je interieur te gebruiken.

RAL 9018 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 9018! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL papyruswit een geliefde kleur om te gebruiken als hoogglanslak voor buiten, muurverf voor binnen en als beits voor deuren, kozijnen en meubels. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden. muurverf voor buiten

Wil jij meer weten over RAL 9018 papyruswit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 9018!