• Lorem ipsum

RAL 8008: Olijfbruin

4 Jul 2024

RAL 8008 Olijfbruin

Ontdek de schitterende, natuurlijke bruine kleur van de RAL Kleuren, namelijk de RAL 8008 Olijfbruin. Deze bruine kleur transformeert elke ruimte in een natuurlijke sfeer. Het is daardoor ook een populaire kleur als je buiten naar binnen wilt halen. In deze blog nemen we je mee in de wereld van RAL kleuren, waar je op moet letten als je voor een bruine ral kleur gaat en waar de RAL 8008 de perfecte kleur voor is. Eerst leggen we je uit wat de betekenis is van RAL, welke soorten RAL kleuren er zijn en vervolgens zullen we je meer vertellen over de olijfbruine RAL kleur 8008.

Wat is de betekenis van RAL?

RAL is de afkorting voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. RAL is het Duitse coderingssysteem, dat de kleuren van coatings en verf afzonderlijk definieert. Iedere kleur heeft een code van vier getallen, met RAL als voorvoegsel. Verder heeft iedere RAL-kleur een unieke en eigen naam, om daarmee de kleur nauwkeurig te omschrijven. RAL is opgedeeld in kleurfamilies en iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer, dat bij elkaar hoort. De RAL kleuren bruin, waaronder de RAL 8008, vallen onder de groep, die begint met 8000. 

Welke soorten zijn er bij RAL kleuren?

Er zijn in totaal vier verschillende soorten RAL kleuren, die allemaal een ander effect geven tijdens je verfklus. De vier verschillende soorten zijn:

1. Mat:

Dit effect geeft een rustieke en niet-reflecterende uitstraling. Dit effect is zonder glans afgewerkt.

2. Zijde Mat:

Zijde Mat geeft iets meer reflectie dan mat, maar heeft een zeer subtiele reflectie, waardoor het de uitstraling van mat behoudt.

3. Glans:

Dit is een glanzende afwerking die veel licht weerkaatst, wat zorgt voor een levendige en heldere uitstraling.

4. Zijdeglans:

Dit effect heeft een glansgraad, die meer reflectie geeft dan zijde mat, maar dan niet weer zo glanzend is als glans. Hierdoor zorgt de zijdeglans voor een licht reflecterende en elegante afwerking.

Welke Bruin RAL Kleur kiezen?

Bruin is er in verschillende ral bruintinten en het kan lastig zijn om hier een goede keuze in te maken. Om het je eenvoudiger te maken, hebben we een aantal belangrijke factoren voor je op een rij gezet, zodat je de juiste ral bruintinten kunt kiezen. Hieronder volgt een opsomming: 

  • Verschillende tinten bruin

Je kunt de serie RAL 8000 kleuren in verschillende tinten krijgen zoals RAL 8022, RAL 8019, RAL 8004, RAL 8000, RAL 8017, RAL 8014 of RAL 8000. Als je voor een lichtbruine kleur gaat, zal dit een ruimtelijkere uitstraling geven, dan wanneer je voor een donkere kleur gaat. Een ral kleur donkerbruin kan juist wel zorgen voor een gezellige en sfeervolle inrichting. 

  • De ruimte

Als de ruimte weinig licht krijgt, kan de bruine kleur nog donkerder uitvallen. Houd hier dus rekening mee. Zijn er juist veel lichtelementen, zoals lampen? Dan kan de kleur ook weer anders worden. Bruine tinten zijn vaak gemakkelijk te combineren met andere kleuren en dus ideaal voor diverse ruimtes.

  • Lichtinval

Ook is het belangrijk om te kijken naar de lichtinval van de ruimte. De lichtinval beïnvloedt namelijk hoe de kleur wordt gezien. Kijk daarbij naar het natuurlijke daglicht. Bruin is zeer geschikt wanneer je de ruimte een warme en gezellige sfeer wilt geven. Houd er rekening mee, dat het de ruimte donkerder kan maken, wanneer er weinig licht is en je donkerbruin wilt gaan gebruiken. 

Waarom kiezen voor olijfbruin RAL 8008?

De RAL kleur Olijfbruin zal zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Het is een natuurlijke tint, dat zorgt voor een rustgevende sfeer. De kleur is goed te combineren met andere kleuren, zowel warme als koele kleuren. Dit maakt het ideaal als achtergrondkleur, zoals een muur, omdat het niet snel botst met andere kleuren. Het is een tijdloze kleur, die in verbinding staat met de natuur. Denk hierbij aan bomen, bladeren en de aarde. Dit is dus een populaire kleur, als je binnen een gevoel van natuur wilt oproepen. 

Ralkleuren bruin bij De Verfzaak

RAL kleur 8008 winkel je eenvoudig bij de Verfzaak. Je kunt deze natuurlijke bruine kleur gebruiken voor muurverf, kunststof verf en eventueel als acrylverf. Houd rekening met de ruimte waar je het wilt gaan gebruiken en de lichtinval van de ruimte. Let daarbij ook op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf mag namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij toch nog meer weten over RAL 8008 Olijfbruin of heb je kleuradvies nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice en kom in contact met een verfspecialist! Onze verfspecialisten hebben een gedegen kennis van het gehele RAL-kleuren bestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig geven we je tips, zodat je met een gerust hart aan de slag kan met Bruine Ral Kleuren!