Bij het uitkiezen van een nieuwe kleur voor je woning houd je rekening met verschillende factoren. Ten eerste is het handig om te kiezen voor een verfsoort van een topmerk. Hierdoor weet je van tevoren dat je kunt genieten van een langdurig resultaat. Ten tweede kies je voor een kleur die bij de rest van je interieur past. Hierbij kun je rekening houden met de kleuren van je meubels, maar ook de kleur van bijvoorbeeld je vloeren en andere muren. Tot slot houd je rekening met je eigen gevoelens. Als alle huizen in de omgeving een witte kleur hebben, maar jij wil je huis liever voorzien van een opvallende kleur, dan ben je daar ook vrij in.
In dit artikel vertellen we je over de kleur RAL 7003, maar we gaan eerst in op het RAL-kleurensysteem zelf. Zo weet je waarom de kleur de desbetreffende kleurencode heeft gekregen. We vertellen je in het artikel ook hoe je deze kleur in huis kunt combineren. Je maakt dus een goed geïnformeerde keuze wanneer je besluit verf in de kleur RAL 7003 te kopen bij De Verfzaak.
Waar RAL 7003 voor staat
Als je de code RAL 7003 ziet, zegt deze je wellicht niets. Dat kan vooral voorkomen, omdat je nog niet weet wat RAL eigenlijk is. Het RAL-systeem is een systeem om kleuren van onder andere verf en inkt aan te duiden. Met dit systeem is er geen afwijking mogelijk van een specifieke kleurentint. Verfzaken weten namelijk aan de hand van de code precies hoe de desbetreffende kleur gemengd moet worden. Het RAL-systeem is vele jaren geleden ontwikkeld in Duitsland. In het begin was er sprake van 40 basiskleuren, maar nu zijn er meer dan 200 kleurencodes opgenomen in het RAL-bestand.
De RAL-codes hebben een standaard opbouw, namelijk RAL gevolgd door een viercijferige code. Aan de hand van de code kun je afleiden om welke kleurengroep het gaat. Zo begint de code van geel- en beigetinten met het cijfer 1, terwijl blauwtinten beginnen met het cijfer 5. Een voorbeeld van zo’n blauwe kleurcode is de kleur zwartblauw, die de code RAL 5004 heeft. De wit- en zwarttinten beginnen daarentegen met het cijfer 9. Zo heeft de populaire kleur signaalwit, ook wel bekend als de witte kleur van Nederlandse politievoertuigen, de RAL-code RAL 9003, terwijl de kleur gitzwart de code RAL 9005 heeft.
Wat voor kleur is RAL 7003 eigenlijk?
We hebben hierboven enkele voorbeelden opgenoemd van kleurencodes, maar de kleur RAL 7003 is nog niet ter sprake gekomen. RAL-codes beginnende met het cijfer 7 verwijzen naar diverse grijstinten. Zo is RAL 7003 de kleur mosgrijs. Aan de hand van de naam kun je concluderen dat deze grijze kleur ook groene tinten in zich heeft. Hierdoor kun je de semi-neutrale kleur gemakkelijk met andere kleuren combineren. Wat dacht je ervan om een ruimte in deze kleur te verven en als accent de deur van de desbetreffende ruimte in de kleur briljantgroen te verven? Als dit je een leuk idee lijkt, dan vertellen we je graag dat de kleur briljantgroen de code RAL 6038 heeft.
Je kunt de kleur RAL 7003 ook op andere manieren combineren met bijvoorbeeld grijze-, witte- of zelfs bruine meubels. Er zijn dus veel combinatiemogelijkheden wanneer je kiest voor de kleur RAL 7003. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kleur RAL 7005.
RAL 7003 producten aanschaffen bij De Verfzaak
Bij De Verfzaak kun je terecht voor allerlei verfsoorten en mengkleuren, waaronder ook de kleur RAL 7003. Zo kun je bijvoorbeeld voor de houtverf Sigma S2U Nova Satin of de structuurverf Sikkens Alphacoat kiezen. Neem gerust een kijkje in ons uitgebreid assortiment met top verfsoorten en maak een goed geïnformeerde keuze!