• Lorem ipsum

RAL 4005: Blauwlila

7 Sep 2023

Het verf seizoen staat weer voor de deur en je kan niet wachten om te beginnen. Een kleurkeuze is hierbij heel belangrijk want je moet er nog een hele tijd naar kijken. Kiezen uit alle kleuren kan een echte uitdaging zijn. Dat begrijpen wij bij De Verfzaak maar al te goed. Onze kleuren-database bevat namelijk meer dan duizend verschillende kleuren. Naast de basiskleuren heb je al die verschillende tinten om eruit te kiezen. Deze tinten hebben een RAL code. Om je een beetje op weg te helpen lichten we zo nu en dan een kleur uit om je meer te weten te laten komen over de desbetreffende kleur.

In dit blogartikel leggen we deze keer de focus op de populaire kleur met de code RAL 4005. We vertellen je waar de afkorting RAL vandaan komt, wat de RAL 4005 tint voor een kleur is en we geven je tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. 

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is een Duits coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee wordt aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de geeltinten tussen 1000 en 2000 en beginnen de blauwtinten bij 5000.

De paarstinten waar RAL 4005 bij hoort beginnen bij 4000. Andere populaire paarse varianten zijn RAL 4003 en RAL 4008.

Wat is RAL 4005 voor kleur?

RAL 4005 is een kleurtint die wordt omschreven als blauwlila. Het is een verhelderende paarse kleur die een sterke neiging heeft naar blauw. Hierdoor is hij beter te combineren met andere kleuren dan de meeste paarse varianten.

Door blauwlila aan je interieur toe te voegen creëer je rust in je huis waarbij hij toch een mooie opvallende uitwerking heeft.

Wil je blauwlila combineren met andere kleuren, dan raden wij je aan om met rustige kleuren zoals beige, lichtbruin en lichtgroen of zachtgeel te beginnen. Door enkele ornamenten van roze, goud of oranje toe te voegen ontwerp je een speels- en vrolijk effect waar je je helemaal in thuis kan voelen. Of je nu een modern-, retro-, hip- of stoer interieur wilt, blauwlila past er altijd bij.

RAL 4005 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 4005! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL blauwlila populair om te gebruiken als muurverf en als meubelbeits. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 4005 blauwlila? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL kleuren-bestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 4005!