• Lorem ipsum

RAL 3018: Aardbeirood

8 Oct 2024

Ben je op zoek naar een verfrissende rode kleur? Maak dan kennis met de fruitige rode kleur, namelijk RAL 3018 Aardbeienrood.

In deze blog ontdek je wat aardbeirood precies voor kleur is en wat voor sfeer deze rode RAL kleur geeft. We zullen je inspireren door stylingtips te geven en we vertellen je met welke andere kleuren je de rode kleur van aardbei kunt combineren. 

Vervolgens bespreken we een aantal vergelijkbare rode RAL kleuren en sluiten we af met een aantal veelgestelde vragen over de RAL kleuren. Lees snel verder en laat je betoveren door RAL 3018 Aardbeirood. 

RAL 3018 Aardbeienrood

Wat is aardbeirood voor kleur en welke sfeer creëer je met deze kleur? We vertellen het je hieronder, zodat je beter kunt beslissen of je jouw verf in deze rode kleur wilt laten mengen. 

Wat is aardbeienrood?

Aardbeienrood is een levendige kleur rood en is ideaal voor een ruimte, waar energie en warmte aan toegevoegd moet worden. Het geeft een frisse, maar warme uitstraling. 

Wat voor sfeer geeft aardbeien rood?

Deze rode RAL kleur creëert een vrolijke en levendige sfeer. Door de warmte van rood geeft het een warme uitstraling. Aardbeirood is een verfrissende en heldere kleur en is ideaal voor bijvoorbeeld een meisjeskamer. Je kunt het ook gebruiken in een creatieve ruimte of juist wanneer je meer leven in een ruimte wilt brengen, zoals in de woonkamer of badkamer.

RAL 3018 Aardbeienrood | Stylen

Op welke manier kun je aardbeienrood stylen? We zullen een aantal tips geven. Kies bijvoorbeeld voor een accentmuur in deze kleur en combineer het met geschikte accessoires. 

Accentmuur

Deze rode RAL kleur is een opvallende kleur en daardoor zeer geschikt als accentmuur. Door een accentmuur om te toveren in aardbeirood, zorg je ervoor dat de ruimte niet te vol van kleur wordt, maar toch een vrolijke uitstraling krijgt. Om rust in het kleurenspel te krijgen, kun je het goed combineren met rustige tinten, zoals beige of wit. Dit helpt om het rode te verzachten en balans in het kleurenpalet te houden. 

Kunst en decoratie

Heb je een glazen vaas en wil je daar wat anders mee? Maak een statement met deze vaas, door deze over te schilderen met de RAL 3018. Lees eventueel onze blog over glas schilderen, hoe je het beste glas kunt schilderen. 

Meubilair

Een andere optie is om je meubilair te veranderen naar rood. Heb je houten eetkamerstoelen en wil je die nieuw leven inbrengen? Gebruik dan deze rode RAL kleur en maak een echte eyecatcher van je eethoek. Combineer het vervolgens met neutrale tinten, om balans in het kleurenspel te houden. 

RAL 3018 Aardbeienrood | Kleurencombinaties

Met welke kleuren kun je deze heldere en levendige rode kleur combineren? We zullen een aantal kleurencombinaties rood bespreken en geven ook aan wat het effect is van deze combinatie. 

Neutrale tinten

Rood is een opvallende kleur en kan bij verkeerd stylen een te overweldigende kleur worden. Vaak is dit niet het gewenste resultaat en wordt er een combinatie gemaakt met neutrale tinten. 

Kies bijvoorbeeld RAL 9003 Signaalwit of RAL 9019 Zuiver wit. Deze witte kleuren zorgen voor een prachtig contrast en zorgen ervoor dat de rode kleur echt sprankelt! Je kunt het ook combineren met grijs, zoals RAL 7035 Lichtgrijs. Dit is een zachte kleur grijs en zorgt voor een goede balans tussen modern en strak. 

Natuurlijke en aardetinten

Aardbeirood is ook goed te combineren met natuurlijke tinten zoals beige of bruin. Kies bijvoorbeeld RAL 1019 Grijsbeige om een warm en neutraal kleurenpalet te maken en daarmee een aardse sfeer te krijgen. Wanneer je op zoek bent naar een warmere kleurencombinatie, kun je kiezen voor een bruine RAL kleur, bijvoorbeeld RAL 8025 Bleekbruin. 

Andere tinten rood of roze

Deze rode RAL kleur is ook goed te combineren met een andere rode RAL kleur. Kies voor de andere fruitige kleur, namelijk RAL 3027 Framboosrood en creëer daarmee een gedurfde look. Als je het wat romantischer en zachter wilt, kun je het combineren met RAL 3014, dit is de kleur oudroze. 

Wat je stijl ook is, met RAL 3018 Aardbeirood kun je veel kanten op en jouw stijl afstemmen op persoonlijke voorkeur. Gebruik eventueel een RAL kleur app of een kleurenwaaier, om daarmee je definitieve beslissing te maken. 

Andere rode RAL kleuren

Misschien ben je nog aan het twijfelen of RAL 3018 de juiste keuze voor jouw verfzaak is. We hebben nog een aantal vergelijkbare kleuren voor je klaargezet, zodat je daarmee kunt beslissen of je bijvoorbeeld voor RAL 3018 wilt gaan of juist voor een andere rode RAL kleur.

  1. RAL 3000 Vuurrood
    Zoek je een nog krachtigere en vurige tint rood? Dan kun je kiezen voor deze rode RAL kleur. 
  2. RAL 3002 Karmijnrood
    Deze kleur rood is donkerder van kleur en geeft een meer klassieke en elegante uitstraling. 
  3. RAL 3005 Wijnrood
    Dit is ook een chique kleur rood, die doet denken aan een goed glas wijn. Ideaal als je een luxueuze kleur rood zoekt. 
  4. RAL 3009 Oxyde Rood
    Deze kleur rood bevat een bruine ondertoon en zorgt voor een natuurlijke rode uitstraling. 
  5. RAL 3020 Verkeersrood
    Ben je op zoek naar een zeer felle kleur rood? Dan is de RAL 3020 een uitstekende keuze!
  6. RAL 3027 Frambozenrood
    Deze rode RAL kleur heeft een iets meer roze ondertoon in vergelijking met de RAL 3018 aarbeienrood. 

RAL 3018 Aardbeienrood | Veelgestelde vragen

Wat is nou de meest gebruikte RAL kleur en hoe vind ik de juiste RAL kleur? We zullen het hieronder voor je bespreken in de veelgestelde vragen. 

Wat is de meest gebruikte RAL kleur?

De meest gebruikte RAL kleur is 9010. RAL 9010 is een witte RAL kleur, met een licht gele ondertoon. Deze kleur is goed te combineren met RAL 3018. Het zorgt ervoor dat de rode kleur niet te overweldigend wordt in het kleurenpalet. 

Hoe vind ik de juiste RAL kleur?

Je kunt de juiste kleurcode achterhalen door een RAL verf app. Je kunt de kleurcode ook achterhalen door de RAL kleurenwaaier naast de specifieke kleur te houden. Doe dit altijd in daglicht, dan kun je de kleur het beste definiëren. 

Is een RAL kleur altijd hetzelfde?

Ja en dit is ook het handige aan de RAL kleuren! Of je nou houtverf of muurverf in een bepaalde RAL kleur code laat mengen, je krijgt altijd dezelfde kleur. Houd er wel rekening mee dat het effect van de kleur anders is, afhankelijk van de afwerking, denk hierbij dan aan hoogglans of mat. Hoogglans geeft namelijk meer lichtreflectie dan mat!

RAL 3018 Aardbeienrood kleur mengen

Aardbei rood is een prachtige kleur, als je wat meer leven in de brouwerij wilt! Creëer een statement in de woonkamer met een accentmuur of verf een glazen vaas in deze fruitige rode kleur. 

Wat je verfklus ook is, je kunt deze RAL kleur laten mengen in verschillende mengverf. Of het nou terpentineverf of watergedragen verf is, bij de Verfzaak ontdek je een uitgebreid assortiment aan verf, van de beste merken. Denk hierbij aan Sikkens, Sigma, Histor of Wijzonol. Ook kun je bij ons terecht voor de beste verf accessoires, zoals verfkwasten, verfrollers of schilderstape van hoogwaardige merken.

Shop in een van onze winkels of begin je klus direct online en profiteer van onze snelle levering. Voor 23:59 besteld, is morgen in huis!