• Lorem ipsum

RAL 3015: Lichtroze

10 Mei 2023

Ben je toe aan het schilderen van je interieur, de babykamer, kinderkamer of wil je gewoon één van je meubelstukken een opknapbeurt geven? Dan is de eerste stap om te besluiten welke kleur verf je gaat gebruiken. Onze kleurendatabase bestaat uit meer dan duizend verschillende kleuren. De keuze is dus reuze maar dat maakt het ook wel weer lastiger. Misschien is het je opgevallen dat de meeste kleuren de letters RAL voor of achter de kleurnaam hebben staan. Deze letters kunnen je helpen om de kleurkeuze te vergemakkelijken.

In dit blogartikel vertellen we je waar je afkorting RAL vandaan komt. Daarnaast leggen we deze keer de focus op de erg vaak gekozen kleur met de code RAL 3015 en leggen we uit wat de RAL 3015 tint voor een kleur is met tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de geeltinten tussen 1000 en 2000 en beginnen de groentinten bij 6000.

De roodtinten waar RAL 3015 bij hoort beginnen bij 3000. Andere populaire rode varianten zijn RAL 3012 en RAL 3032.

Wat is RAL 3015 voor kleur?

RAL 3015 is een kleurtint die bekend staat als lichtroze. Veel mensen zien lichtroze als een cliché kleur voor een babykamer. Niets is echter minder waar, lichtroze geeft ook de rest van je huis een prachtige effect met vrolijkheid, liefde en warmte. Je hoeft natuurlijk niet gelijk een hele wand te schilderen maar denk eens aan het verrijken van details zoals meubelstukken of de kapstok. Zelfs in de badkamer zorgt deze kleur dat je je dag start met een lekkere douche in een warme en vrolijke ruimte. Ben je in verwachting en twijfel je of lichtroze te cliché is dan nemen we bij deze graag je twijfels weg. Lichtroze wordt overweldigend als alles in de ruimte van roze verf wordt voorzien. Combineer hem daarom met een witte tint voor een licht en ruimtelijk effect, iets waar zowel jij als je baby blij van zullen worden.

RAL 3015 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 3015! In de webshop van De Verfzaak is deze RAL lichtroze populair om te gebruiken als muurverf en meubelbeits. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 3015 lichtroze? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 3015!