• Lorem ipsum

RAL 1007: Narcissengeel

12 Jul 2024

Wil je graag dat je woning wat dynamischer aanvoelt? Dan doe je er goed aan om de kleur van je interieur te wijzigen. Dit kun je op verschillende manieren gedaan krijgen. Je kunt bijvoorbeeld de hele woning in een unieke- of opvallende kleur schilderen, maar je kunt ook kiezen voor accentmuren. Dit zijn muren met andere kleuren dan de rest van je woning. Heb je bijvoorbeeld binnenmuren met een witte kleur, dan kies je voor een muur in je woonkamer, die je vervolgens een groene of blauwe kleur geeft. Desgewenst kun je de accentmuur ook gedeeltelijk schilderen en gedeeltelijk verfraaien met behang. Een ander idee is door alle deuren in huis te verven in de RAL-kleur RAL 1007. We vertellen je in dit artikel meer over deze opvallende kleur en wat het RAL-systeem eigenlijk inhoudt.

RAL 1007 Narcissengeel

De RAL K5 kleurenwaaier bevat RAL 1007 narcisgeel. Het prachtige en uitgebreide RAL K5 kleurenpalet is speciaal ontworpen om je te helpen bij het selecteren van de ideale kleuren voor je woning of werkplek. Er zijn 213 tinten in het brede kleurenpalet van het kleurenspectrum! Met het RAL K5 kleurenpalet kun je een opvallend en eigentijds kleurenschema maken. De kleur narcisgeel, RAL 1007, is een prachtige tint die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Het is verkrijgbaar in hoogglans en zijdeglans verven, primers en muurverven. Voorbeelden van producten die deze kleur gebruiken zijn de Sikkens Rubbol XD High Gloss en de Sikkens Rubbol SB.

Waar RAL 1007 eigenlijk voor staat

Wanneer je naar een mooie verfkleur zoekt, kom je vast wel RAL-codes tegen. Dit komt doordat de kleuren van verf, coatings en zelfs plastics middels dit systeem worden gekenmerkt. Het RAL-systeem is in 1927 in Duitsland ontwikkeld en telde toen 40 basiskleuren. Dit systeem is echter uitgebreid en omvat nu meer dan 200 kleuren. De verschillende kleuren en kleurtinten worden aangegeven middels de afkorting RAL, gevolgd door vier cijfers. Van deze cijfers geeft het eerste cijfer de kleurtint aan. Zo hebben wit- en zwarttinten als eerste cijfer een 9 terwijl bruintinten het eerste cijfer 8 hebben. Denk bijvoorbeeld aan de kleur zuiver wit die wordt omschreven als RAL 9010. De RAL-code van de kleur grafietzwart is daarentegen RAL 9011.

Welke kleur is RAL 1007?

Narcisgeel is de naam die gegeven is aan de kleur RAL 1007. Het is dus precies dat briljante diepe geel van een narcisbloem. En met geel bedoel ik de tint van de bladeren, niet het bleke geel in het midden van deze voorjaarsbloesem. vergelijkbaar met de dooier van een ei. Oké, RAL 1007 is levendig, levendig, opvallend en organisch. Voor het schilderen van een accentmuur of slechts één muur in een kinderkamer is narcissengeel de ideale muurverfkleur. RAL 1007 is niet meer zo populair als vroeger als kleur voor raamkozijnen. Narcisgele emailverf kan het beste worden gebruikt op houten meubels of om een statement te maken op een of meer stoelen. Hierboven heb je gezien dat verschillende kleurtinten binnen het RAL-systeem worden aangegeven met een bepaald cijfer. Je vraagt je nu wellicht af welke kleurtint wordt aangegeven met het cijfer 1. RAL 1xxx verwijst naar een gele kleur. RAL 1007 is daarom ook de kleur narcissengeel. Deze gele kleur is precies wat je nodig hebt als je een accentmuur wil creëren. Hij lijkt bijna op oranje en valt daarom meteen op in je woning. Door deze eigenschap kun je hem behalve voor het creëren van een accentmuur ook gebruiken om de deuren in je woning te accentueren. Zelfs op raamkozijnen en trappen ziet deze kleur er prachtig uit. Je kunt de kleur desgewenst combineren met neutrale tinten zoals wit, zwart, bruin, grijs, enzovoorts. Daarnaast is hij vanwege de specifieke kleurtint goed te combineren met felrode-, oranje- en lichtgele kleuren of meubels.

RAL kleurenwaaier

Op onze RAL-kleurenpagina kun je elke kleur uit de normale RAL-kleurenwaaier bekijken, maar door de schermresolutie kan het zijn dat de kleuren er niet precies zo uitzien.

We raden je aan om de RAL kleurenwaaier bij ons te kopen als je de kleuren duidelijk wilt zien! De kleuren en hun uiterlijk worden duidelijk weergegeven in deze kleurenwaaier. Houd er rekening mee dat factoren zoals licht, oppervlak en omgeving ook van invloed zijn op de kleur.

RAL 1007 producten bij De Verfzaak

Je kunt bij De Verfzaak terecht voor allerlei verfsoorten van topmerken. Bovendien hebben we veel verfsoorten die in mengkleuren beschikbaar zijn. Je kunt dus de meeste van onze verfproducten verkrijgen in de kleur RAL 1007. Denk maar aan muurverf, grondverf, houtverf, primers en nog veel meer producten van merken zoals Wijzonol, Sigma, Sikkens, Drost, enzovoorts. 

Heb je nog vragen over onze verfproducten of de kleur RAL 1007? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice afdeling. Je kunt bij deze specialisten terecht voor deskundig advies.