• Lorem ipsum

RAL 1004: Goudgeel

19 Apr 2023

Sommige personen vinden het prettig om mee te gaan met de hedendaagse trends, terwijl anderen juist traditiegetrouw zijn. Tot welke categorie je ook behoort, je komt aan je trekken bij De Verfzaak. Wij hebben verfproducten in alle kleuren. Je kunt dus gerust een keuze maken die bij jou en je stijl past. Denk er bijvoorbeeld aan dat je je woning in een populaire kleur schildert en dat je hier en daar kiest voor een andere kleur. De plekken in huis met een afwijkende kleur vallen dan meteen op. Deze techniek wordt vaker toegepast. Denk maar aan witgeverfde huizen met bruine raamkozijnen. Met de kleur RAL 1004 kun je ook zo’n techniek toepassen.

Nu denk je er misschien aan dat je niet weet wat voor kleur RAL 1004 eigenlijk is. Het kan ook dat je niet weet wat RAL is. Hier hoef je je geen zorgen over te maken, want we vertellen je graag wat RAL is en ook wat voor kleur RAL 1004 is. We vertellen je zelfs over manieren om deze kleur met andere kleuren te combineren. Tot slot gaan we in op enkele verfproducten in deze kleur die je kunt kopen bij De Verfzaak.

Waar staat RAL 1004 voor?

Als je nog nooit van het RAL-systeem hebt gehoord, dan vind je het waarschijnlijk raar wanneer er aan je wordt gevraagd naar welk RAL-nummer je op zoek bent. RAL verwijst naar een Duits kleurencoderingssysteem dat in 1927 is ontwikkeld als methode om kleuren en kleurtinten van verf, coatings en plastics te kunnen identificeren. Doordat deze kleuren duidelijk zijn omschreven, kunnen verfzaken de kleuren keer op keer naar wens mengen. Dergelijke kleuren worden daarom ook mengkleuren genoemd. Een RAL-code herken je aan het woord RAL met daarachter vier cijfers. Dat heb je ook gezien in dit artikel, omdat we reeds hebben gesproken over RAL 1004.

De RAL-kleuren zijn voor het gemak gegroepeerd. Zo herken je aan de hand van het eerste cijfer in de RAL-code om wat voor kleurengroep het gaat. Wit- en zwarttinten hebben als eerste cijfer steeds een 9. RAL 9001 is de kleur crèmewit, terwijl RAL 9005 verwijst naar de kleur gitzwart. Bruintinten beginnen met een 8, terwijl grijstinten beginnen met het cijfer 7. Het is hierdoor gemakkelijk om in eerste oogopslag te weten om welk type kleur het gaat.

Wat voor kleur is RAL 1004?

Je hebt gezien dat er een bepaalde logica zit achter de verschillende RAL-codes. We hebben echter nog niet gezegd tot welke kleurgroep RAL 1004 behoort. De RAL-codes die beginnen met het cijfer 1 verwijzen naar geeltinten. Dit is dus ook het geval bij RAL 1004. Deze kleurcode verwijst naar de kleur goudgeel.

Deze unieke kleur kun je gebruiken voor het schilderen van diverse delen van je woning. Denk maar aan het voorbeeld dat we in de inleiding hebben aangehaald. Daarbij gaven we aan dat je kleuren kunt combineren. Dit is ook het geval bij de kleur goudgeel. Het is wellicht ongebruikelijk om je hele woning met goudgele muurverf te schilderen, maar je kunt deze kleur wel gebruiken om bepaalde delen van je woning te accentueren. Je kunt bijvoorbeeld je woning verven met RAL 9001 en je schildert je deuren dan met RAL 1004. Lijkt dat niet op een mooie combinatie? Als je een donkere kleur hebt gebruikt in huis, zoals bruin of donkergrijs, dan komt de kleur goudgeel ook goed tot zijn recht.

RAL 1004 producten bij De Verfzaak

Bij De Verfzaak kun je terecht voor allerlei verfsoorten waarvan de kleur gemengd kan worden. Je kunt bij ons kiezen voor beits, grondverf, primers, kunststof verf, houtverf, lakverf, latexverf, metaalverf, vloerverf, structuurverf en muurverf in mengkleuren. Al deze verfsoorten zijn van topmerken. Neem dus snel een kijkje in ons assortiment en koop jouw verfproducten met RAL 1004.