• Lorem ipsum

RAL 1001: Beige

14 Apr 2023

Een kleur kiezen, makkelijk is het niet. Ga je voor een van de trendy kleuren die tegenwoordig helemaal in zijn of kies je liever voor een klassieke kleur die het altijd goed doet? Bij De Verfzaak begrijpen we helemaal dat een keuze maken een knap lastige klus kan zijn. Met meer dan duizend kleuren in onze kleurendatabase zal er gelukkig altijd iets voor je tussen zitten. Neem bijvoorbeeld de RAL-kleuren. Deze kleuren maken onderdeel uit van misschien wel de meest bekende kleurenwaaier. Om je een beetje op weg te helpen lichten we zo nu en dan een kleur uit om je meer te weten te laten komen over de desbetreffende kleur.

Om je een beetje op weg te helpen bij je keuze leggen we in dit blogartikel de focus op de populaire RAL 1001. Zo vertellen we je waar de afkorting RAL vandaan komt, wat de RAL 1001 tint voor een kleur is en we geven je tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over de verschillen tussen RAL-kleuren en kun je benoemen waar de RAL 1001 onder andere voor te gebruiken is.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem heeft al geruime tijd als kerntaak om verfkleuren van elkaar te onderscheiden. Elke kleur heeft hierbij een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen de 3000 en de 4000 en beginnen de witte- en zwarte tinten bij 9000.

De geeltinten, waar de RAL 1001 bij hoort, beginnen bij 1000. Andere veelgebruikte geel varianten zijn RAL 1018, RAL 1023 en RAL 1036. Deze geeltinten zijn, net als de RAL 1001, erg populair bij consumenten en worden op regelmatige basis besteld in onze webshop.

Wat is RAL 1001 voor kleur?

Zoals gezegd behoort de kleur RAL 1001 tot de categorie geeltinten; waar onderscheidt deze tint zich nu in ten opzichte van de anderen? In totaal zijn er maar liefst 30 verschillende tinten geel binnen het RAL spectrum. RAL 1001 is een kleur die het best omschreven kan worden als beige. Beige is een van de meest bekende kleuren en daardoor ook veel gebruikt. Doordat beige zeer neutraal is past hij perfect bij werkelijk elk type interieur. Of je nu voor landelijk, barok, retro of modern gaat, beige contouren, accenten of zelfs hele wanden passen er altijd bij.

Combineer deze kleur met pasteltinten of andere aardse kleuren zoals lichtbruin, mintgroen, lila of ijsblauw om rust en sereniteit in je huis te brengen. In combinatie met harde kleuren zoals briljantrood, verkeerspurper, goud of vermiljoen verzacht hij het drukke effect juist zodat er een beter balans tussen mooi en overheersend ontstaat.

RAL 1001 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 1001! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL beige populair om te gebruiken als grondverf voor kunststof, muurverf en als beits voor meubels of voor deuren en kozijnen. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 1001 beige? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 1001!