• Lorem ipsum

Huis schilderen aan de buitenkant

24 Oct 2024

Ben je van plan om je huis aan de buitenkant te schilderen? Wil je op een professionele manier de woning verven? Ontdek dan deze blog en leer alles over het huis schilderen aan de buitenkant!

We hebben een stappenplan voor je klaargezet, waarin je leest hoe je de woning aan de buitenkant kunt schilderen. Wat moet je doen als voorbereiding en welke verf heb je nodig? We zullen dit allemaal behandelen, zodat jij als een professional te werk kunt gaan en zelf je huis aan de buitenkant kunt schilderen. 

Tot slot beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen. Aan het einde van deze blog weet je alle in en outs, die je nodig hebt om het huis te schilderen. Ontdek het nu meer over je huis verven!

Huis schilderen | Stappenplan

Hieronder staat een uitgebreid stappenplan, waarin je leest hoe je de woning buiten kunt schilderen. Wist je dat er verschil is in verf voor binnen en voor buiten? Dat je altijd rekening moet houden met invloeden van buitenaf? We zullen het allemaal in dit stappenplan buitenkant huis verven bespreken.

Stap 1: Reinig je huis met een hogedrukreiniger

Voordat je gaat beginnen met het schilderen, is het belangrijk dat de ondergrond van de te verven oppervlakken goed schoon is. Hiervoor is een hogedrukreiniger een uitstekend product. Zorg dat je de hogedrukreiniger op een lage stand zet. 

Je kunt hiermee vuil, stof en oude verfresten verwijderen. Een schone ondergrond zorgt ervoor dat de nieuwe verf goed hecht aan de ondergrond en je daarmee een duurzaam en straks resultaat krijgt. 

Stap 2: Muur- en terreinvoorbereiding

Zorg ervoor dat je de muur controleert op scheuren of beschadigingen voordat je aan de slag gaat met de buitenkant huis verven. Gaten kun je opvullen met een geschikt vulmiddel, een middel dat geschikt voor buiten is. Schuur vervolgens het oppervlak glad. Zorg dat je de rest van je omgeving ook afgeschermd, zoals grond en planten, zodat daar niet onbedoeld verfspetters op komen. 

Stap 3: Breng de juiste grondverf aan

Een grondverf zorgt voor een optimale bescherming van de ondergrond en een goede hechting met de uiteindelijke verf. Doe dit buiten altijd, daarmee krijg je zo duurzaam resultaat. Een goed product is de Sigma Facade Prim Aqua of de EinzA LF Grund. Deze grondverf zijn van hoogwaardige kwaliteit en zorgen voor een optimale hechting en helpen de ondergrond goed te beschermen.

Stap 4: Breng de juiste verf aan

Zodra je de grondverf hebt aangebracht op de ondergrond, kun je aan de slag met de uiteindelijke verf. Hieronder een aantal voorbeelden, van hoogwaardige verf voor buiten. 

Zodra je de juiste verf hebt, moet je zorgen dat je dit gelijkmatig aanbrengt en in vlakken werkt. Gebruik altijd een verfroller of kwast van een hoogwaardig merk, dit zie je uiteindelijk ook terug in het eindresultaat. 

Schilder Tip: Kies het juiste moment om je huis te schilderen

Houd altijd rekening met de temperatuur, als je buiten wilt gaan schilderen. Als er regen voorspeld is, is het niet zo handig om te gaan schilderen. Ook als het extreem warm of koud is, raden we aan om te wachten tot de temperatuur normaal is. Ga dan niet je huis verven. Dit zorgt voor een gelijkmatige droogtijd en een mooi eindresultaat. 

Stap 5: Inspecteren en bijwerken

Zodra de verf goed opgedroogd is, controleer je het verfwerk. Kijk goed of er nog plekken zijn, die aandacht nodig hebben. Werk eventueel imperfecties bij, zodat je daarmee zorgt voor een perfecte afwerking!

Huis buiten schilderen | Veelgestelde vragen

Wellicht heb je na het lezen van de bovenstaande informatie nog wat vragen. Kan je zelf het huis schilderen en hoe vaak moet je dit doen? We geven op al deze vragen hieronder!

Kan je zelf je huis schilderen?

Ja, zelf huis schilderen buiten is mogelijk, maar zorg wel dat je je goed voorbereidt. Zorg dat je alle materialen en gereedschappen in huis hebt, voordat je aan de slag gaat. Denk hierbij aan grondverf, muurverf, kwasten, rollers, bescherming en schilderstape. 

Hoe vaak moet je je huis laten schilderen?

Meestal is om de 5 tot 10 jaar voldoende. Dit hangt er ook vanaf wat het weer heeft gedaan. Heeft het bijvoorbeeld veel geregend of is het vaak warm geweest? Dan kan het zijn dat je sneller weer aan de slag moet met het huis schilderen. Dit komt doordat de weersomstandigheden invloed hebben op de verf en het resultaat.

Hoeveel kost het om een heel huis te schilderen?

Het verschilt enorm hoeveel je kwijt bent om het huis te schilderen. De kosten schilderen buitenkant huis variëren enorm. Huur je een schilder in of ga je het zelf doen. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 2500 en € 6.000,-, maar dit kan hoger of lager zijn door de grootte van het huis en het type verf.

Welke maanden huis schilderen?

Je kunt het beste een huis verven tussen de periode april tot en met oktober. Wanneer het te warm is of te koud, kun je het beste niet verven. Vermijd schilderen tijdens het regenseizoen of in de winter. Vocht en kou kunnen namelijk de droogtijd en de hechting van de verf negatief beïnvloeden. 

Wat kost het om je huis wit te schilderen?

De kosten verschillen enorm voor het schilderen van het huis . Het verschil is te verklaren aan de grootte van het oppervlak en het soort verf dat je kiest. Voor een gemiddelde woning dien je rekening te houden met € 2.000 tot € 4.000,. Het hangt er ook van af of je het zelf doet of dit laat doen. 

Wat kost een huis schilderen aan de buitenkant?

Ga je aan de slag met je huis schilderen aan de buitenkant? De kosten van een schilder aan de buitenkant kunnen variëren. Als je het namelijk zelf doet, bespaar je op de schilderskosten. Bereken altijd hoeveel verf je nodig hebt en welke materialen, op die manier kun je voor jouw huis berekenen wat je ongeveer kwijt bent. Ga er gemiddeld van uit dat je rond de €2000,- tot € 4000,- zit, maar dit afhankelijk is van of je het zelf doet of een schilder laat doen. 

Huis buiten schilderen met de Verfzaak

Zelf je huis schilderen kan samen met de Verfzaak. Of je nou aan de slag wilt met huis verven buitenkant of iets anders, bij de Verfzaak vind je een uitgebreid assortiment aan verf van de beste merken. Denk hierbij aan Sigma, Wijzonol of Sikkens. 

Buitenkant huis schilderen? Doe het samen met de Verfzaak! Kom gezellig langs in onze winkels of shop nu online in onze webshop en profiteer van onze snelle levering!