• Lorem ipsum

Hoeken schilderen van kozijnen

8 Mei 2019

Tip 1: werk van hoek tot hoek

Omdat hoeken schilderen geduld en precisiewerk vereist, komt het wel eens voor dat klussers de hoeken schilderen tot het laatste moment bewaren of dit juist als eerste gaan doen. Het probleem van deze manier van hoeken schilderen, is dat de lak ongelijkmatig gaat drogen. Neem dus het hele oppervlak mee en schilder van hoek naar hoek.

Tip 2: niet afplakken

Het lijkt logisch om tijdens het hoeken schilderen iedere zijde per handeling af te plakken. Maar dat is een echte afrader: geschilderde zijdes kunnen niet opnieuw afgeplakt worden. Bovendien levert dit ook lijmresten op aan het pas schoongemaakte hout. Hoeken schilderen moet uit de losse hand gedaan worden.

Tip 3: in één beweging de hoeken schilderen

De beste methode van hoeken schilderen, is de hoek in één keer door te schilderen. Dus naar de hoek toe en weer van de hoek af. Door dit in één beweging te doen, ontstaat er een gelijkmatige verdeling van de lak. Wanneer je de kwast als het ware in de hoek drukt, druk je ook de haartjes plat en kunnen deze afbreken. Ook al moet het hoeken schilderen in één soepele beweging, doe dit op een trage wijze zodat de haartjes gelijkmatig over het hout blijven gaan. Breng niet teveel verf aan op de kwast tijdens het hoeken schilderen en verf met de houtnerf mee.

Bijkomende tip: maak gebruik van de Sikkens Rubbol XD High Gloss. Dit is de beste lak voor het schilderen van kozijnen!

Tip 4: verwijderen van de tape

Direct nadat je klaar bent met het hoeken schilderen en de rest van het houtwerk, is het raadzaam om de tape direct te verwijderen. Zo droogt de lak niet op en weet je zeker dat de verf het beste blijft zitten.