• Lorem ipsum

Histor kleur van het jaar 2025: Amethyst Shadow

24 Sep 2024

Een prachtige keuken met Amethyst Shadow, Kleur van het Jaar 2025 

Elk jaar kiest Histor en Sigma de verfkleur van het jaar, een tint die perfect de trends en stijlen van dat moment weerspiegelt. Voor 2025 is de keuze gevallen op de kleur Amethyst Shadow. Deze gezellige kleur biedt talloze mogelijkheden om je keuken een warme, uitnodigende uitstraling te geven. We laten je graag zien hoe je Amethyst Shadow in je keuken kunt toepassen. Je vindt de kant-en-klare Histor my color Amethyst Shadow muurverf in onze winkel.

Histor kleur van het jaar 2025 Amethyst shadow
Histor My Color Amethyst Shadow

Een mauve met betekenis  

Amethyst Shadow: Een matte/muted violettint met mauve ondertoon, donker maar neutraal. Een prachtige, verfijnde tint die zowel gedurfd als ingetogen is. Deze kleur is elegant zonder te tijdloos te zijn. Deze balans creëert een voelbare energie, waardoor de kleur veelzijdig en gemakkelijk te combineren is met diverse paletten en kleuren. 

Culinaire warmte 

Gebruik Amethyst Shadow om een warme, uitnodigende sfeer te creëren in je keuken. Of je nu een uitgebreide maaltijd bereidt of een snelle snack klaarmaakt, met Amethyst Shadow als achtergrond creëer je een keuken die zowel functioneel als stijlvol is, en waar je met plezier tijd doorbrengt. 

Met zorgvuldig gekozen materialen en accessoires voeg je een unieke sfeer toe aan je keuken die je met Amethyst Shadow hebt ingevuld. Denk aan houten keukenkasten, marmeren werkbladen en roestvrijstalen accenten om een hoogwaardige en luxueuze keuken te creëren. 

Combineren van natuurlijke tonen 

Laat je inspireren door de mogelijkheden van Amethyst Shadow in combinatie met andere prachtige tinten uit de Sigma collectie. Mix en match met bijvoorbeeld twee andere prachtige tinten uit de Sigma collectie: de lichte combinatie van grijs en beige van “Storm’s Coming” met de combinatie van de grijze, padgroene “Gray Heron”. Door deze kleuren te mixen volgens het 60-30-10 principe, waarbij Amethyst Shadow de dominante kleur is, creëer je een evenwichtig en harmonieus kleurenschema dat je slaapkamer een eigentijdse en verfijnde uitstraling geeft. 

Amethyst Shadow kleurcombinaties

Bio-Fuse inspiratiepalet

Een palet dat verwijst naar de bijzondere relatie tussen natuur en wetenschap en het belang om beide te beschermen. Met 10 aardse tinten, waaronder Dark Green Velvet, Artillery, State Green en Bark is dit palet rustgevend, maar valt het ook op in onderscheidenheid. En waar dit palet in de basis sereniteit uitstraalt, geeft deHistorKleur van het Jaar 2025 AmethystShadow een fascinerende finish; het bewijs dat de aubergine-paars zo prachtig kleurt bij groentinten.

Dit inspiratiepalet toont de samenwerking tussen verschillende aardse kleuren. De groentinten zetten de warmte en rijkheid van de Histor Kleur van het Jaar extra kracht bij: een uitnodigend geheel dat authenticiteit en elegantie brengt.

Bio-fuse kleurcombinatie

Extra Celestial inspiratiepalet

Dit designthemaschreeuwt‘main character energy’!Een paletdat is gebaseerd op mysterie, de kosmische wereld, elegantie en dromerige designs. Met rijke blauwtonen zoals ‘StainedGlass’, ‘Cosmic’ en ‘Kimono’, maar ook de donkere grijze ‘StarlessSky’ is de link naar de kosmos duidelijk gemaakt. De lichtereMilk Paint en ShadedWisper zijn koelere, maar zachte tinten en creëren een contrast en maken het geheel tegelijkertijd harmonieus: zoals we dat kennen van het heelal.  

Met deze dromerige blauwtonen creëer je een zacht en harmonieus geheel: perfect voor een unieke, maar uitnodigende woonkamer. In combinatie met AmethystShadow als accentkleur maak je een knipoog naar de kosmos: Extra Celestial!

Extra celestial kleurcombinatie

Art-I-ficial inspiratiepalet

DitArtificial design thema verbindt feit, fantasie en fictie. In het palet spelen we metrealisme én surrealisme en zoeken designs en producten grenzen op. Dat doen we met een mix van bolden speelse tinten, zoals Cranapple,Blue Calico en Magic Magenta in combinatie met neutrale hints zoals Oyster Hint en Rabbits Ear. Dit themabewijst dat Histor Kleur van Het Jaar2025 ook een speelsheid in zich heeft. 

Dit inspiratiepallet daagt je uit om grenzen op te zoeken. ARTIFICIAL is een mix van bold en speelse tinten die – zeker in combinatie met de Histor Kleur van het Jaar - een balans creëert die opvallend en experimenteel is. Verrassing gegarandeerd! 

Art-I-ficial kleurcombinatie

Earth & Archive inspiratiepalet

Dit palet brengt een ode aan onberispelijk vakmanschap.Met zachte, uitnodigende kleuren en zomerwarme aardetinten is het geheel een perfect bed voor de intensiteit van de Histor Kleur van het Jaar.‘Het leven is mooi, geniet van de schoonheid ervan en waardeer de kwaliteit’ is de boodschap.Met warme kleuren als Sandpaper,Honey Graham, en Welcome Homemag duidelijk zijn:ook dit is eenheel welkom kleurenpalet.

Met de zachte, uitnodigende kleuren en zomerwarme aardetinten is dit geheel een perfect bedje voor de intensiteit van de Histor Kleur van het Jaar. Haal deze natuurlijke tinten naar je slaapkamer en ervaar de aardse rust.

Earth & Archive kleurcombinatie

Amethyst Shadow nuance kleuren: Ton Sur Ton

Ton sur ton (kleur op kleur) is een populaire keuze geworden onder interieurontwerpers. Hierbij gebruik je verschillende tinten van dezelfde kleur om een ruimte te decoreren. Je ruimte inrichten met een ton sur ton kleurenschema is ook mogelijk met Amethist Shadow nuancekleuren. Bekijk hieronder de mogelijke Amethist schaduw nuance kleuren die je kunt gebruiken.

Amethyst Shadow nuance kleuren

Amethyst Shadow in je woonkamer

Amethyst Shadow woonkamer

Amethyst shadow woonkamer
Amethysr shadow woonkamerAmethyst Shadow woonkamer

Amethyst Shadow in je keuken

Amethyst Shadow keukenAmethyst shadow keuken

Sigma Colour Tester & Sigma Perfect 

Benieuwd naar Amethyst Shadow in jouw ruimte? Probeer het uit met een Sigma Colour Tester. Zo krijg jij de mogelijkheid om Amethyst Shadow uit te proberen met de professionele kwaliteit van Sigma. 

Tevreden? Tijd voor transformatie met Sigma Perfect. De muurverf van Sigma Perfect is speciaal ontworpen om jouw verf premium tot leven te brengen. De verf voorkomt strepen en baanvorming, wat resulteert in een strak en professioneel eindresultaat.