• Lorem ipsum

Flexa kleur van het jaar 2025: True Joy

10 Sep 2024

Laat je inspireren door de Flexa Kleur van het Jaar 2025! Dit is een vrolijke en optimistische kleur geel, genaamd True Joy™.

Voor de 22e keer lanceert het verfmerk Flexa, dat onderdeel is van AkzoNobel, de kleur van het komende jaar. Voor 2025 is dit de vrolijke en gele kleur True Joy™. Deze Gele Flexa Kleur is een enorme inspiratie om je huis te vullen met vrolijkheid en optimisme. 

‘Ervoor gaan’ is dan ook het overkoepelende thema voor 2025! Daarnaast is er een ‘Kleurenpalet van het Jaar’ uitgeroepen, dat bestaat uit aardse en ambachtelijke tinten, die de kleur True Joy nog meer laat knallen. Lees snel verder en laat je betoveren door de kleur van het jaar 2025: True Joy™.

Flexa kleur van het Jaar 2025 is Vrolijk Geel: True Joy™

Positiviteit en optimisme staan centraal bij de kleur True Joy™. We gaan nu meer vertellen over het onderzoek, de kleurexperts en het thema van Flexa. In ons assortiment vind je de nieuwe levendige kleur True Joy.

Flexa creations muurverf True Joy
Flexa Creations muurverf - True Joy

Het onderzoek

Ieder jaar houdt Flexa een Internationale Trend brainstormsessie. Gebundeld met alle (ontwerp-) experts uit de hele wereld, verzamelen ze de informatie, waar het met de wereld naar toe gaat. Ook verzamelen ze zich om de huidige stemming van de wereld te bepalen, aan de hand van opvallende en dominante trends.

De kleurexperts van het Flexa 

Met het ColorLab van AkzoNobel wordt deze Kleur van het Jaar vervolgens vertaald naar drie complementaire kleur verhalen, die deze trends en de tijd van het leven weerspiegelen. 

Al sinds 2003 draagt dit wereldwijde kleuronderzoek de naam ColourFutures en voorspelt het de kleuren voor het aankomende jaar. Inmiddels is het de 22e keer dat de Kleur van het Jaar wordt uitgeroepen door Flexa.

Het thema

Toen de nieuwe kleur True Joy™ werd ontwikkeld, kwam eigenlijk met de ontwerpers één ding sterk naar voren: Een groeiend gevoel dat het leven ergens anders beter kan zijn. Er wordt verlangd om los te breken van het oude en het nieuwe te verwelkomen. Creatief directeur van het Flexa ColorLab zegt hierover het volgende: “Deze verandering laat onze verbeelding de vrije loop en geeft ons de kans om iets beter te creëren. Als je

het kunt dromen, dan kun je het zelf maken. Onze huizen dienen ons daarom te voeden met

optimisme, trots en creativiteit. En dat doet deze krachtige geel.”

De drie kleur verhalen

Er vallen drie trends onder het thema:

  • Streven nieuwe horizonnen;
  • Verlang naar het vakmanschap en ambacht;
  • Trots zijn op alles wat je bent.

Deze trends zijn vertaald door het Flexa ColorLab naar het nieuwe kleurenverhaal van Flexa.

Het Flexa Kleuren Trends 2025 palet: Het kleur verhaal over Ambacht

Het wordt weer tijd voor ambacht en het handgemaakte. In een wereld waar Artificial Intelligence steeds een grotere rol speelt, wordt ambacht en vakmanschap geliefder dan ooit. Deze liefde zie je terug in een omgeving waar we in verbinding staan met zaken vanuit het hart en ons gegrond voelen.

ambacht kleurenpallet

De natuurlijke hout-en klei tinten uit het nieuwe kleurenpalet van Flexa, weerspiegelen de ruwe materialen, die tijdens de handgemaakte processen gebruikt worden. Combineer deze natuurlijke tinten met True Joy™ en creëer daarmee een verrassend effect, zelfs al gebruik je de gele Flexa kleur als een klein accent.

‘Durf’ Het verhaal achter de kleur

durf kleurenpallet

Het draait bij dit kleurenverhaal om ‘durf’, een vreugdevolle sprong in het onbekende maken. De omgeving bij dit kleurenverhaal voelt stimulerend aan. Laat je meenemen op een heerlijk en spontaan avontuur buiten je comfortzone. Daarom bestaat dit kleurenpalet uit gedurfde felle kleuren, gecombineerd met enkele pasteltinten, om het geheel te neutraliseren, voor een perfect geheel.  

Een kleurenverhaal over trots

trots kleurenpallet

Er is steeds meer behoefte ontstaan om je gegrond te voelen en trots te zijn op waar we vandaan komen en alles wat we zijn. Daar past een eclectische ruimte met veel gelaagdheid bij, in de vorm van culturele invloeden. Het Flexa Kleurenpalet 2025 is geïnspireerd door lokale culturen van over de hele wereld. Van natuurlijke pigmenten en kleuren, tot aan specerijen, je vindt deze tinten allemaal in het nieuwe kleurenpalet van Flexa.

De kleurtrends van 2025 bij jouw thuis

Onder het Flexa Kleuren Trends 2025 wordt het kleurverhaal over ambacht binnen de Nederlandse verf aangeboden. Dit kleurenpalet met naturel kleuren, bestaat uit aardse tinten en de opvallende True Joy™ kleur. Wil je deze kleur vooraf ontdekken? Laat je betoveren door deze positieve kleur dan vanaf 10 september als Flexa Kleurtester, verkrijgbaar in de winkel en online. Daarnaast zijn alle 28 Flexa kleuren te bestellen als Kleurtester.

Ontdek hoe True Joy™ optimisme in je woning kan brengen 

Je kunt verschillende kanten op met True Joy™. Laat je inspireren door de styling opties hieronder.

Inspiratie voor de Woonkamer

True Joy Ambacht woonkamer

Combineer neutrale kleuren met de gedurfde kleur van het jaar genaamd True joy™. Gebruik True Joy™ als een accentkleur, bijvoorbeeld door een subtiele omlijsting rond het raam. Dit brengt een natuurlijke warme gloed van de zon in de omgeving. Ook kun je een klein accent brengen op accessoires, zoals een glazen vaas schilderen. 

Inspiratie voor de Slaapkamer

True joy gelen slaapkamer

Start je ochtend vrolijk en positief met True Joy! Gecombineerd met de aardse tinten creëer je een prachtige ruimte om te slapen, waar je ontspannen wakker wordt en je dat goed kunt beginnen!

Tip: Visualiseer vrolijkheid met True Joy™

Wist je dat je de kleur ook kunt visualiseren bij jou thuis of op kantoor? Download dan de Flexa Visualizer App! Met deze app kun je heel eenvoudig zien of deze kleur bij jouw stijl past!

Wat zijn de interieurtrends voor 2025?

flexa kleur van het jaar 2025 true joy

Met de komst van Artificial Intelligence wordt er steeds meer verlangd naar ambacht en handgemaakte. Dit zie je ook terug in de interieurtrends voor 2024. Natuurlijke tinten, zoals de aarde, gecombineerd met natuurlijke en ruwe elementen. Voeg daarnaast een stukje positiviteit toe, met de prachtige gele Flexa Kleur True Joy™.

Flexa kleur van het jaar 2025 true joy woonkamerTrue Joy slaapkamer
Flexa kleur van het jaar 2025 true joy keukenTrue Joy woonkamer
Flexa True joy werkkamerTrue Joy woonkamer

True Joy™ mengen bij De Verfzaak

De Flexa kleur van het jaar 2025 is te mengen met veel verschillende producten, van hoogwaardige merken zoals Flexa, Sikkens en Trimetal. 

Bij de Verfzaak mengen we de gewenste kleur voor jou, met het officiële AkzoNobel kleurenmengsysteem. Kies de verf die past bij jouw stijl, dan bezorgen wij het zo snel mogelijk bij jou in de Flexa kleur van het jaar 2025. 

Onderstaande muurverven zijn populaire keuzes om de wanden in huis te schilderen. Ontdek het nu online of in één van onze filialen!