Verf aanbrengen
Met het aanbrengen van verf op de roller, is altijd een gelijkmatige verdeling nodig. Dat is bij een verfroller wat lastiger dan bij een kwast. De gehele roller onderdompelen in de verf is te veel, maar één kant met verf aanbrengen is weer geen goede verdeling. Daarom schaft men bij het gebruik van een verfroller tegelijkertijd een verfbakje en –rooster aan. Zo breng je verf aan en smeer je dat een paar keer uit over het rooster, zodat de verfroller uiteindelijk een goede verhouding aan verf heeft opgenomen.
Schildertechnieken
De techniek van het gebruiken van een verfroller is in principe eenvoudig. Bij muren schilder je van boven naar beneden. Bij hout met de nerf mee. Er zijn echter ook nog speciale methodes, zoals nat in nat verven. Hierbij wordt eerst een laag natte verf aangebracht middels een kwast en vervolgens nog een keer met de verfroller behandeld. Daarnaast kun je ook nog een bescherming laag aanbrengen (vernissen) en lakken met een verfroller.
Onderhoud en schilder klaar maken van de verfroller
Een nieuwe verfroller gebruik je niet direct. Het is eerst belangrijk om deze te ontdoen van eventuele pluizen en haartjes. De makkelijkste manier daarvoor is met schilders tape: beplak de verfroller en het vuil wordt meegenomen bij het verwijderen van de tape. Er zijn eigenlijk twee verschillende soorten van onderhoud, één voor de korte en voor de lange termijn. Voor de korte termijn houdt het in dat je een paar achtereenvolgende dagen een schilderklus hebt. Het volstaat dan om de vacht van de roller goed te verpakken in folie. Voor de lange termijn is het belangrijk om de verfroller helemaal schoon te maken, bij uitdroging ervan wordt deze onbruikbaar. Er is echter verschil in waarmee je de vacht schoonmaakt. Zo bestaat er bijvoorbeeld watergedragen verf, maar ook verf op basis van terpentine. Laat je goed adviseren door je specialist of bekijk eens onze andere blogs over het gebruik van verf gereedschap.