• Lorem ipsum

Binnenlak: wat moet ik gebruiken?

8 Mei 2019
  • Waterverdunbaar: Je hoeft niet te werken met vluchtige vloeistoffen zoals terpentine. Acrylverf is met water te verdunnen. Dit heeft ook weer een positieve werking als het gaat om de verdamping van de vloeibare elementen in de binnenlak.
  • Geeft weinig geur af: De oplosmiddelen in de acrylverf ruik je namelijk nauwelijks. Daarom is het een ideale binnenlak: na het schilderen blijft er een minimum aan geurtjes achter.
  • Snelle droging: De binnenlak is snel doorgehard. Hierdoor is de kans veel kleiner dat je de periode na het schilderen de lak snel beschadigt. Bij alkydverf, vooral gebruikt als buitenlak, is de droging veel trager. Maar daar heb je minder te maken met de aanraking van de binnenlak: met het raamkozijn buiten kom je minder in aanraking dan bijvoorbeeld met de trapleuning.
  • Goede hechting met andere verfsoorten: De binnenlak kan ook prima over alkydverf gezet worden. Bovendien is de binnenlak, mede door de snelle droging, al snel in dunne lagen overschilderbaar.

Waar je op moet letten

Bij het gebruik van deze binnenlak is het echter ook belangrijk om op een paar zaken te letten. Door de snelle droging is het namelijk ook belangrijk dat je snel en efficiënt te werk gaat. Schilder dus niet te grote oppervlaktes met acryllak. Al snel heeft zich een vel gevormd waardoor je na het aanbrengen van een laag de verf niet meer mag aanraken. Dus ook niet meer nastrijken. Let er bovendien op dat je het juiste gereedschap gebruikt: de binnenlak vraagt om speciale kwasten en rollers. Ook een goede temperatuurregulatie is belangrijk. De binnenlak kan het beste worden aangebracht bij een temperatuur tussen de 8 en 25 graden Celsius. Bent u van plan om een binnenlak te kopen?