• Lorem ipsum

Betonlook Muur Verven: Stappenplan en Technieken

3 Jul 2024

Ben je van plan om de muur een Betonlook te gaan geven? Dit geeft industrieel karakter aan de wand. Je zou dit al kunnen doen, door je muur te voorzien van beton. Echter wordt dit niet vaak op deze manier gedaan, maar wordt de muur juist geverfd met een betonlook verf. Maar hoe doe je dit eigenlijk? In deze blog gaan we je vertellen wat Cement Look Verf is en wat daarvoor de beste keuze is. Vervolgens hebben we een stappenplan voor je klaargezet, zodat je goed voorbereid de ultieme Betonlook muur kunt creëren. Ook bespreken we de meest gestelde vragen voor het verven van de Betonlook Muur.  

Wat is betonlook verf?

De naam zegt het eigenlijk al! Betonlook Verf geeft de muren in het huis een betonlook afwerking. Het is een populaire keuze, wanneer je een industrieel of landelijk interieur hebt. Dit komt door de poederachtige, open structuur, die zorgt voor de Cement look. Je creëert een stoere, chique of rustige uitstraling mee. 

Betonlook verf is een decoratief kalkverf, ontwikkeld voor het interieur, dat in twee lagen kan worden aangebracht. Je kunt een betonimitatie maken met een lichtgrijze basis van Concrete Paint. 

Wat is de beste Betonlookverf?

Om goed van start te gaan, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt als het gaat om de betonlookverf.  L'Authentique Betonlook verf is de beste keuze. L'Authentique Betonlook verf staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit betonlook verf. Het is een duurzame verf. Nederlands vakmanschap met natuurlijke pigmenten voor een authentieke, tijdloze uitstraling. De verf heeft een hoge kwaliteit in iedere kwaststreek.

[products]

Betonlook verf op muur gebruiken | Stappenplan

Hoe zorg je ervoor dat de klus met betonlook verf een succes wordt? Het is belangrijk om goed voorbereid aan het werk te gaan, zodat je een prachtig resultaat krijgt. Wij hebben dit voor je met dit stappenplan op een rijtje gezet. 

Stap 1: Voorbereiden

Door je goed voor te bereiden, zorg je ervoor dat je de klus optimaal uitvoert. Hieronder een checklist, wat je allemaal nodig hebt:

  • Goede voorbereiding:
    Dek je meubels en vloeren af en plak de randen af met schilderstape. Houd er rekening mee dat de afplaktape geschikt is voor het type primer dat je gebruikt. 
  • Schoonmaakmiddelen:
    Verwijder vuil en stof, ontvet indien nodig. Dit voor een optimaal resultaat voor het creëren van een cementlook muur. 
  • Schuurpapier en muurvuller:
    Vul gaten en scheuren en schuur de muur vervolgens glad.
  • Primer:
    Breng een primer aan en laat deze drogen. Gebruik eventueel de verpakking om de droogtijd te bepalen. 
  • Betonlook verf:
    Meng en breng de betonlook verf aan volgens de instructies, gebruik eventueel spatels, troffels, of sponstechnieken om de gewenste textuur te creëren.
  • Verfkwast:
    De L'authentique betonlook verf is alleen met de kwast aan te brengen, om daarmee het juiste effect te creëren.Je moet dus geen rollers voor deze klus gebruiken.

Stap 2: Schuur de muur

Om de muur te gaan verven in betonlook, is het belangrijk dat de muur geschuurd en schoongemaakt wordt. Zorg ervoor dat je de randen goed afgeplakt hebt, met de juiste afplaktape, die geschikt is voor het type primer waarmee je gaat schilderen.

Stap 3: Betonlook verf kleuren kiezen

Er zijn verschillende tinten cementlook verf. Ga je voor een wat lichtere tint, creëert dit een ruimtelijk effect. Ga je echter voor een donkere tint, kan dit zorgen voor een knusse en warme sfeer. Wil je graag eens iets anders? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor Betonlook muur groen. 

Stap 4: Grondverf aanbrengen

Voordat je de Betonlook Verf gaat aanbrengen, adviseren we je om een primer onder de betonlook aan te brengen. Deze speciale primer bevat namelijk een korrel, wat ervoor zorgt dat de hechting van de verf beter is. Als je geen korrel primer gaat gebruiken en je smeert de betonlook verf over een gladde muur of ander glad oppervlak, dan zal de betonlook verf geen houvast hebben en krijg je geen effect en structuur. Een hoogwaardige primer is de L'Authentique Betonlookverf Primer.

Stap 5: Betonlook verven op muur 

Je kunt een Betonlook creëren op de muur van je woonkamer of een betonlook op de badkamermuur. Ook kun je de betonlook gebruiken voor muur in je slaapkamer. 

Begin met het schilderen van de randen met een verfkwast

Schilder met een penseel van het midden naar de rand van de afplaktape. Het is erg uitdagend om met een kwast alle oppervlakken in hoeken grondig te verven en ze laten vaak een klein lijntje overtollige verf achter. Dit dwingt de schilder om toch een verfkwast te gebruiken om de lijnen weg te werken. Probeer altijd zo dicht mogelijk bij de hoeken te verven met de kwast. Wanneer je klaar bent, schilder je de hele wand met een kwast en let je goed op of je druppels ziet en verwijder je ze.

Tip: Het belangrijkste is om elke keer maar een dun laagje aan te brengen. Dat helpt om diepte en textuur op te bouwen en maakt de muren interessanter.

Houd de troffel onder een hoek van 60-80 graden en strijk het oppervlak glad met brede vegen.

Zorg ervoor dat je de troffel schoon houdt met een doek. Hoe meer verhoogde plekken je achterlaat, hoe gestructureerder het eindresultaat zal zijn. Ga hiermee door totdat de hele muur bedekt is. Laat de muur vervolgens minstens 2 uur drogen.

Hoeveel lagen betonlook structuurverf aanbrengen?

Breng twee of drie lagen aan om een afgewerkte look te krijgen.

Stap 6: Laat de muur drogen

Wanneer je de eerste laag hebt aangebracht, is die pas na minimaal 8 uur overschilderbaar. Als je vervolgens de tweede laag Betonlook verf hebt aangebracht, dien je minimaal dit 24 uur te laten drogen. 

Stap 7: Afwerking met een 2-componenten lak

Wanneer je klaar bent met de Betonlook Verf, kun je dit afwerken met een 2-componenten lak. De 2 componenten lak wordt vaak gebruikt voor beton zoals bijvoorbeeld een garagevloer. Het is belangrijk om de ondergrond eerst goed te ontvetten en vervolgens met een verfroller aan te brengen. Een populair en kwalitatief product is de Trae Lyx Mineral Finish 2K. Kijk voor de juiste werkwijze altijd naar de instructies op de verpakking. 

Kijk uit bij donkere kleuren, omdat een watergedragen 2k niet volledig transparant is, heb je kans op een witte of grijze waas over je donkere kleuren en dat zou zonde zijn.

Veelgestelde vragen van betonlook muurverf

Hieronder volgen een aantal veelgestelde vragen, als het gaat om cementlookverf!

Kan betonlook verf op glasvezelbehang of ander behang?

Ja, dit kun je doen. Je hoeft hiervoor niet het behang van de muur te halen. Je kunt de verf met betonlook direct gebruiken op glasvezelbehang. 

Kan betonlook verf op spachtelputz?

De L'authentique betonlookverf kan alleen op gladde ondergronden. Op gestructureerde ondergronden zal de verf wegvallen in de ondergrond en verlies je het betonlook effect.

Kan betonlook verf in de badkamer?

Wil je graag de muur in de badkamer een betonlook geven? Dit is mogelijk. Het is belangrijk om rekening te houden dat je de tegels licht opschuurt, goed hebt ontvet en een speciale hechtprimer aanbrengt. Bij betonlook verf in de badkamer is een goede coating of lak enorm belangrijk. Dit komt doordat de badkamer een vochtige ruimte is. 

Kan betonlook verf over gewone verf?

Ja, je kunt betonlook verf over de gewone verf doen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond goed voorbereid is, voordat je het grondverf aanbrengt. 

Is betonlook verf overschilderbaar?

In de meeste gevallen is betonlook verf overschilderbaar. Wanneer je ervoor kiest om de betonlook muur opnieuw te schilderen, moet je meestal eerst de bestaande verflaag licht opschuren en eventuele oneffenheden glad strijken, voordat je de nieuwe laag betonlook verf aanbrengt. Dit helpt om een gelijkmatige afwerking te bereiken en zorgt ervoor dat de nieuwe verf goed hecht.

Is betonlook structuurverf afwasbaar?

Nee, betonlook structuurverf is niet afwasbaar. We adviseren om je betonlook muur te beschermen met een sealer, zodat je een duurzaam resultaat krijgt.

Passend betonlook verf advies door De Verfzaak

Door te kiezen voor betonlook verf maak je een hippe en trendy keuze. De populariteit van deze verf is in de afgelopen jaren alsmaar toegenomen. Daarom begrijpen we dat je graag aan het werk gaat met deze verf met betonlook. Toch kan het voorkomen dat je met wat vragen zit. Ben jij er niet zeker van of deze betonlook muurverf bij de past is, of heb je een andere vraag over verven op een betonlook muur? Onze verfspecialisten helpen je graag verder met al je vragen over betonlook muurverf. Dankzij hun jarenlange kennis op het gebied van betonlook, kunnen zij je adviseren over de beste schilder tips en accessoires, die je nodig hebt bij het verven. Of het nou gaat om betonlook muur woonkamer, betonlook muur badkamer of een andere betonlook wand. Wij helpen je graag verder. Neem daarom gerust contact op bij gerelateerde betonlook verf vraagstukken en upgrade de ruimte in je huis met een betonlook verf!