• Lorem ipsum

Beschermende coating over muurverf

8 Mei 2019

Hier bespreken we een beschermende coating over muurverf. Want is dat wel mogelijk, een beschermende coating over muurverf aanbrengen? Wel als je hiervoor speciale verfsoorten aanschaft. Zo kan de beschermende coating in de muurverf zelf zitten, maar is het ook mogelijk om transparante lakken aan te brengen over de muurverf. Daarom een lijstje van beschermende coating soorten:

Schrobvaste muurverf: De beschermende coating in de muurverf zorgt er voor dat je de muur kan schrobben zonder dat de verf loslaat. Echter, schrobvaste muurverf is over het algemeen minder geschikt om hardnekkige vlekken van te verwijderen.

Watergedragen lakverf: Lakverf voor op de muur is zowel in mat als hoogglans beschikbaar. Doorgaans worden hoogglans muurlakken beschouwd als verfsoorten waar beter vlekken van verwijderd kunnen worden.

Transparante beschermende coating: Een transparante beschermende coating is speciaal bedoeld om vlekken mee tegen te gaan. Deze beschermende coating wordt dan ook wel het meest aangebracht op plekken waar vlekken op muren het meeste voorkomen, denk aan de muren in je keuken. Een transparante coating kan zowel op basis van één component als twee componenten worden aangeschaft.

Wanneer een beschermende coating over muurverf?

Een beschermende coating over muurverf komt vooral van pas bij muren die vaak schoongemaakt moeten worden. Waar ruimtes als badkamers en keukens vaak betegeld worden, is dat door een beschermende coating aan te brengen niet altijd meer nodig. Denk bijvoorbeeld aan de muur achter het fornuis of rondom de badkamerspiegel. Een goede coating zorgt er voor dat eventuele vlekken eenvoudig verwijderd kunnen worden.