- Lorem ipsum
Glasweefselbehang
- Eenvoudig gebruik
- Voor elke wand
- Korte inweektijd
Glasweefselbehang
Glasweefselbehang is een van de meest populaire behangsoorten, en dat is ook wel terug te zien in de markt. Bij De Verfzaak is glasweefselbehang te verkrijgen in iedere maat en soort. Lees meer over deze behangsoort op deze pagina.
Wat is glasweefselbehang?
Glasweefselbehang wordt ook wel glasvezelbehang genoemd, dat een verzamelnaam is van meerdere behangsoorten. De meeste soorten behang wordt gemaakt van papier, bij glasweefselbehang is dat niet het geval. Glasweefselbehang is namelijk gemaakt van fijne glasvezels. De glasvezels worden op een speciale manier geweven en geperst tot er een mooi en sterk gaas ontstaat. Het is mogelijk om een verdikking aan te brengen in het gaas, zo ontstaat er een mooie structuur in het glasweefselbehang. Er zijn verschillende soorten structuren:
- Zigzag structuur
- Visgraatstructuur
- Weefselstructuur
- Ruitstructuur
Eigenschappen van glasweefselbehang
Glasweefselbehang is uit zichzelf zeer stabiel, schrobvast en scheuroverbruggend. Glasweefselbehang wordt voornamelijk veel gebruikt bij bijvoorbeeld nieuwbouw, renovatie en geeft de bescherming aan je muur die je nodig hebt. Een van de meest bijzondere eigenschap is dat glasweefselbehang brandwerend is en brandvertragend werkt. We hebben nog een aantal eigenschappen op een rijtje gezet, want dit behang:
- is waterdampdoorlatend en vochtregulerend;
- is stootvast;
- geeft versteviging aan de muren;
- is hygiënisch;
- is stofvrij;
- is milieuvriendelijk;
- is geluiddempend;
- is gemakkelijk naadloos aan te brengen.
Het aanbrengen van glasweefselbehang
Bij het aanbrengen van glasweefselbehang is het belangrijk om eerst met de ondergrond te beginnen. Begin met het schoon, droog en stofvrij maken en eventuele verflagen te verwijderen, gaten kun je gemakkelijk weer vullen met behulp van muurvuller. Zitten er stopcontacten of lichtschakelaar op de muur waar je het behang gaat aanbrengen? Schakel de stroom uit en dek het af met schildertape.
Nadat je de ondergrond goed hebt behandeld is het belangrijk om de muur voor te strijken. Strijk de muur in met voorstrijk, nadat dit hebt gedaan laat je het minimaal 6 uur drogen voordat je aan de volgende stap begint.
De afmetingen is iets wat niet vergeten mag worden. Zet een loodlijn tegen je muur, gebruik hiervoor een waterpas en een timmermanspotlood. Op deze manier creëer je voor jezelf dat je de banen recht zult plakken. Nadat je het mooi hebt uitgetekend op maat ga je de banen op met de juiste maat knippen. Hou elke baan 10 cm langer dan de lengte van de muur, zo heb je altijd nog speling aan de boven- en onderkant hiermee voorkom je dat er iets fout gaat.
De volgende stap is het aanbrengen van behanglijm. Het aanbrengen kan gemakkelijk worden uitgevoerd met een vachtroller. Zorgt dat de aangebracht baan lijm iets breder is dan één baanbreedte van het geknipte behang. Breng vervolgens het behang aan tegen de loodlijn in de natte lijmlaag. Begin vanaf de bovenkant en houd 5 cm overlap over zodat je speling hebt. Controleer met de waterpas of de baan goed loodrecht zit en druk het behang overal goed in de lijm, zodat het op elke plek even goed vastzit.
Glasweefselbehang bestellen bij De Verfzaak
Bij De Verfzaak bestel je gemakkelijk je glasweefselbehang. Zo heb je keuze uit verschillende gewichten van het behang en kies vervolgens de gewenste aantal rollen dat je nodig hebt. Onze klantenservice beantwoordt graag de vragen die je hebt, zodat je met een goed gevoel aan de slag kunt gaan met je behang klus! Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, via e-mail of telefonisch.